Το απόγευμα του Σαββάτου 19 Οκτωβρίου 2019, μαθητές και μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Καλλίπολης, συνοδευόμενοι από το θεολόγο του σχολείου, παρακολούθησαν την ταινία φαντασίας της Ντίσνεϊ «Maleficent: Η Δύναμη του Σκότους» στον κινηματογράφο ΖΕΑ (Χαρ. Τρικούπη 39, Μαρίνα Ζέας). Η ταινία διάρκειας 118΄ είναι Αμερικανικής παραγωγής (2019) σε σκηνοθεσία Γιόακιμ Ρένινγκ και πρωταγωνιστούν οι: Ελ Φάνινγκ, Αντζελίνα ΤζολίΜισέλ ΦάιφερΣαμ Ράιλι.

Στην ταινία η Αυγή αποφασίζει να παντρευτεί, αλλά η πεθερά της, βασίλισσα Άλστεντ, έχει ένα κρυφό σχέδιο για να εξοντώσει τη Μαλίφισεντ και να κατακτήσει το βασίλειο των Μουρ.  Μετά την πετυχημένη εμφάνισή της ως Μαλέφισεντ, της κακιάς μάγισσας της «Ωραίας κοιμωμένης», η Αντζελίνα Τζολί ξαναγίνεται σατανική για χάρη της συνέχειας. Αυτή που θα την εκνευρίσει είναι η Μισέλ Φάιφερ, ως βασίλισσα του Άλστεντ και μέλλουσα πεθερά της Αυγής, η οποία αποφασίζει να παντρευτεί τον γιο της.  Η Μαλέφισεντ έχει αντιρρήσεις, θα κάνει όμως την καρδιά της πέτρα, μέχρι που θα πέσει στην παγίδα της ραδιούργας συμπεθέρας, θα τα κάνει ρημαδιό και τσακωμένη με όλους, ακόμη και με την αγαπημένη της Αυγή, θα θυμηθεί τον κακό εαυτό της.Επειδή όμως στα παραμύθια ο κακός που γίνεται καλός, για να ξαναγίνει κακός, ενώ κατά βάθος είναι πάντα καλός, δικαιώνεται και τα χολιγουντιανά σουξέ πρέπει να φροντίζουν για τη… διαιώνιση του είδους, η Μαλέφισεντ κι η Αυγή θα τα βρουν μέσα από μια σειρά σκηνογραφικά υπέροχων  περιπετειών ενός ντισνεϊκού παραμυθιού!  (Αθηνόραμα)

Οι μαθητές και οι μαθήτριες απόλαυσαν την ενδιαφέρουσα ταινία και ταξίδεψαν στον εικονικό κόσμο του παραμυθιού.

Τέλος, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια τον επιχειρηματία του κινηματογράφου ΖΕΑ για τη σημαντική έκπτωση που έκανε στην τιμή των εισιτηρίων εισόδου για τους μαθητές μας.

Παρακολούθηση της ταινίας Maleficent