Το απόγευμα του Σαββάτου 28 Σεπτεμβρίου 2019  (5-6.30 μ.μ.), μαθητές και μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Καλλίπολης, συνοδευόμενοι από το θεολόγο του σχολείου, παρακολούθησαν την ταινία κινουμένων σχεδίων «Το μαγικό Χαλί» στον κινηματογράφο ΖΕΑ (Χαρ. Τρικούπη 39, Μαρίνα Ζέας).

Η ταινία παραγωγής 2018 και διάρκειας 81 λεπτών προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά και είναι μια ακόμα πετυχημένη διασκευή του κλασικού παραμυθιού «Χίλιες και μια νύχτες», που αποτέλεσε  πηγή έμπνευσης ατελείωτων απολαυστικών κινηματογραφικών περιπετειών και στο παρελθόν. Αυτές οι αραβικές διηγήσεις ενέπνευσαν τον Δανό συγγραφέα παιδικών βιβλίων Όλε Λουντ Κίρκεγκααρντ και αυτός με τη σειρά του έδωσε την έτοιμη σεναριακή πλοκή στον συμπατριώτη του animator Κάρστεν Κιίλεριχ που δημιούργησε τους εικονικούς χαρακτήρες.

Στην ταινία, ένα μαγικό χαλί που μπορεί να πετάει πέφτει στα χέρια του Χότζα, ενός νεαρού βοσκού ο οποίος γίνεται στόχος ενός ραδιούργου βεζίρη κι ενός άπληστου σουλτάνου. Ο μοντέρνος Αλαντίν, όμως, καταφέρνει να τους ξεγελάσει, όπως κι επιτήδειους κλέφτες, πεινασμένους κροκόδειλους και οπλισμένους φρουρούς, σε μια σειρά διασκεδαστικών (για το ανήλικο κοινό) κατορθωμάτων μέχρι να αποκαταστήσει το δίκαιο και να κερδίσει το όμορφο κορίτσι της ιστορίας. Οι μαθητές και οι μαθήτριες απόλαυσαν την ενδιαφέρουσα ταινία και ταξίδεψαν με τα φτερά της φαντασίας στο μαγικό κόσμο της Ανατολής.

Παρακολούθηση της ταινίας “Το μαγικό χαλί”