Την Τετάρτη 24/04/2024 το σχολείο μας πήρε μέρος στην Πολιτιστική Εκδήλωση με θέμα την ανάδειξη στην τοπική κοινωνία του παρελθόντος του τόπου μας μέσα από δρώμενα και πολιτιστικές δράσεις με τη σύμπραξη σχολείων και τοπικών φορέων πολιτισμού της περιοχής.  Το πρόγραμμα συνετέλεσε θετικά στο άνοιγμα των σχολείων στην τοπική κοινωνία. Ευχαριστούμε τους μαθητές που συμμετείχαν και τους εκπαιδευτικούς που βοήθησαν και συνόδευσαν τους μαθητές. Την εκδήλωση διοργάνωσε το ΓΕΛ Καλλίπολης και συμμετείχαν τα σχολεία: 26 Δ.Σ. Πειραιά, 1ο Γυμνάσιο Καλλίπολης, 2ο Γυμνάσιο Καλλίπολης, 6ο Γυμνάσιο Πειραιά, Π.ΓΕ.Λ. Ζαννείου καθώς και ο Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Καλλιπόλεως.

Την ώρα της εκδήλωσης λειτούργησε στο χώρο του σχολείου έκθεση, ανοικτή στο κοινό, με το φωτογραφικό υλικό της έκθεσης «Πειραιάς 1922, τεκμήρια προσφυγιάς» που μας παραχώρησε ευγενικά για το σκοπό αυτό το Ιστορικό Αρχείο Πειραιά.

Ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Η παρούσα προσπάθεια ελπίζουμε ότι δημιούργησε τις πρόσφορες συνθήκες για περαιτέρω συμπράξεις και συνεργασίες μεταξύ των σχολείων, αλλά και με την τοπική κοινωνία.

Πολιτιστική εκδήλωση με θέμα «Από την Καλλίπολη στη Νέα Καλλίπολη. Ο νέος συνοικισμός και η εγκατάσταση των προσφύγων. Μια πόλη γεννιέται»