Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος με θέμα: ¨ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ¨ που εκπονήθηκε φέτος στο σχολείο μας από ομάδα 33 μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτικών Κοντού Μ, Πετροπούλου Ό και Τσίρο Π, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη από το Σαββάτο 30/3/24 μέχρι την Τρίτη 2/4/24.

Στο τμήμα Κινηματογράφου του ΑΠΘ μας υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του τμήματος κ. Καρακάσης Α. και μας μίλησε για το πρόγραμμα σπουδών της σχολής. Στην συνέχεια έγινε μια παρουσίαση από τον καθηγητή – μέλος ΕΔΙΠ κ. Παπαδόπουλο Δ., σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας μιας ταινίας μυθοπλασίας και ενός ντοκιμαντέρ και συμμετείχαν και φοιτητές του τμήματος, κάτι που είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΘΗΚΑΜΕ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ, ΣΤΙΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ (ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟ, ΑΓ. ΣΟΦΙΑ ΚΑ) ΤΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΡΩΜΑΪΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ(ΡΟΤΟΝΤΑ, ΑΨΙΔΑ ΓΑΛΕΡΙΟΥ Κ.Α.), ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΠΟΛΗ ΠΕΡΠΑΤΗΣΑΜΕ ΣΤΙΣ ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΗΓΗΘΗΚΑΜΕ ΣΤΑ ΤΕΙΧΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟ Ή ΓΕΝΤΙ ΚΟΥΛΕ, ΜΝΗΜΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ UNESCO. ΕΠΙΣΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΑΜΕ ΤΗ ΒΟΛΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΗΤΑΝ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ – ΝΟΗΣΙΣ/ NOESIS ΟΠΟΥ ΠΕΡΙΗΓΗΘΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, ΣΤΟ ΕΚΘΕΤΗΡΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΧΝΟΠΑΡΚΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΧΩΡΟΣ ΔΙΑΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΕΝΕΡΓΑ ΚΑΙ ΕΜΑΘΑΝ ΠΟΛΛΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΝΤΑΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ 3D ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΤΗ

Επιπρόσθετα επισκεφτήκαμε τον γραφικό παραδοσιακό οικισμό του Παλαιού Αγίου Παντελεήμονα, περιηγηθήκαμε και ξεναγηθήκαμε στον αρχαιολογικό χώρο στο Δίον, επισκεφθήκαμε τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας – Αιγών και εντυπωσιαστήκαμε από αυτό το μνημείο Πολιτιστικής κληρονομιάς, που αποτελεί μία από τις σπουδαιότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις του 20ου αιώνα και ξεναγηθήκαμε τόσο στο μουσείο όσο και τους βασιλικούς τάφους καθώς και στο νεόδμητο μουσείοτων Αιγών. Επόμενος σταθμός της εκδρομής μας ήταν η Έδεσσα με το εντυπωσιακό πάρκο των καταρρακτών και το μικρό ασβεστολιθικό σπήλαιο καθώς και τα πιστοποιημέναιαματικά Λουτρά Πόζαρ. Τελευταίος σταθμός μας αποτέλεσε το Λιτόχωρο Πιερίας.

Η εξόρμηση μας αυτή ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική για τους μαθητές και ευχόμαστε και του χρόνου να ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες.

Πολιτιστικό Πρόγραμμα 2023-2024