Στις  6 Μαρτίου 2019 το τμήμα Α4 του σχολείου μας, με συνοδούς τον καθηγητή κ. Δρούζα Δημήτριο και την καθηγήτρια κ. Μέξια Αργυρώ, επισκέφτηκαν το κτήριο του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη επί της Οδού 2ας Μεραρχίας 36, στον Πειραιά.

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη είναι πολιτιστικό και πνευματικό ίδρυμα το οποίο ιδρύθηκε το 2007 και βρίσκεται στον Πειραιά. Πριν την ίδρυση του οργανισμού, προϋπήρχε η Βιβλιοθήκη «Καίτη Λασκαρίδη» η οποία ιδρύθηκε το 1993 στην περιοχή του Νέου Φαλήρου στον Πειραιά από τον Κωνσταντίνο Λασκαρίδη.

Εκεί οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου, αφού οδηγήθηκαν στο 2ο όροφο του Ιδρύματος, συμμετείχαν, με τη βοήθεια της εισηγήτριας, σε ένα διαδραστικό  εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη διαδρομή ενός πρόσφυγα,  συζητώντας, ζωγραφίζοντας και εκθέτοντας τις απόψεις τους.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα βασιζόταν στην αληθινή ιστορία του Αλί Ρεζά, ενός δεκάχρονου αγοριού που αναγκάστηκε να αφήσει την χώρα του λόγω πολέμου και να πάει σε μια ξένη χώρα. Το μικρό αγόρι, μετά από πολλές περιπέτειες και κακουχίες, κατάφερε να φτάσει σε ένα νησί στην Ελλάδα. Μετά από κόπο και σκληρή δουλειά, κατάφερε να σταθεί στα πόδια του και να  φτιάξει τη ζωή του απ’ την αρχή, αποδεικνύοντας πως όταν κάποιος έχει θέληση και δύναμη ψυχής, μπορεί να πετύχει το στόχο του.

Μετά το τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος επιστρέψαμε στο σχολείο, έχοντας τις καλύτερες εντυπώσεις από το Ίδρυμα Λασκαρίδη.

(Το κείμενο επιμελήθηκε ο μαθητής Κ. Ψαρούδας)

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στo Ίδρυμα Λασκαρίδη