Την Πέμπτη 4 Απριλίου 2024 οι μαθητές της Α τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΟΚΑΑ ΑΕ – Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, σε συνεργασία με το Open Farm“Healthy Habits” by OKAA,  που στοχεύει στην έμπνευση μιας νέας γενιάς, διατροφικά και περιβαλλοντικά, ευαισθητοποιημένων ατόμων.

Στο “Healthy Habits” by OKAA οι μαθητές:

Δοκίμασαν υγιεινά ποιοτικά προϊόντα από τοπικούς παραγωγούς της Ελλάδας.

Όλα τα προϊόντα προέρχονταν από τοπικούς παραγωγούς, που παράγουν σε μικρή κλίμακα προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, χρησιμοποιώντας τοπικές πρώτες ύλες.
Ανακάλυψαν την ιστορία των παραγωγών και ενημερώθηκαν για την προέλευση των προϊόντων τους και τις ιδιότητες τους.

Συμμετείχαν σε βιωματικά εργαστήρια για τη Μεσογειακή διατροφή, τη Βιώσιμη & Υπεύθυνη Κατανάλωση.

Τα θεματικά εργαστήρια αφορούσαν στην σημασία της Μεσογειακής Διατροφής και τη σημασία της για την υγεία και το περιβάλλον, στα φρούτα και τα λαχανικά, στην προέλευση της τροφής, στην εποχικότητα και την τοπικότητα των αγροτικών προϊόντων, στα τροφομίλια και την αλυσίδα διακίνησης των αγροτικών προϊόντων.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να φυτέψουν σπόρους στο δικό τους γλαστράκι το οποίο πήραν μαζί τους.

Είδαν στην πράξη τη λειτουργία του μεγαλύτερου κέντρου διανομής φρούτων και λαχανικών στην Ελλάδα.
Ξεναγήθηκαν στην Αγορά του Καταναλωτή του Ο.Κ.Α.Α. Έμαθαν για τη διαφορά της χονδρικής και λιανικής πώλησης, την εξέλιξη και τον ρόλο  του Ο.Κ.Α.Α. & ανακάλυψαν τα καταστήματα της Αγοράς του Καταναλωτή.
Παράλληλα, έγινε συζήτηση με τους μαθητές για τα προϊόντα των καταστημάτων και τα επαγγέλματα που εμπλέκονται στην διαδρομή των φρούτων και των λαχανικών από το χωράφι έως το ράφι.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τις θετικές διατροφικές συνήθειες