Την Πέμπτη 4 Απριλίου 2024 οι μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης του σχολείου μας παρακολούθησαν την ταινία Re-Action από την Ελληνική Εκπαιδευτική Τηλεόραση . Η Ελληνικής φιλοζωική, μη-εμπορική ταινία Re-Action τελεί υπό την Αιγίδα της Unesco Πειραιώς & Νήσων, της Πανελλαδικής Φιλοζωικής & Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας ΠΦΠΟ, του Ιδρύματος Κοινωνικής Εργασίας ‘’Χατζηπατέρειο΄΄ & του κέντρου Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος και αποτελεί συνέχεια των δράσεων της σκυλίτσας Roxy για την υπεράσπιση και τη βοήθεια των τετράποδων φίλων της.

Σκοπός της ταινίας Re-Action είναι η εκπαίδευση, η ενημέρωση και ο ‘’προβληματισμός’’ του κοινού σχετικά με τα κατοικίδια ζώα αλλά και την ευεργετική δράση που ασκούν στις ευπαθείς ομάδες (παιδιά ΑΜΕΑ, ηλικιωμένοι άνθρωποι, καταθλιπτικοί άνθρωποι,άτομα με προβλήματα όρασης κλπ ) .

Το σλόγκαν της ταινίας είναι : ‘’Δώσε την ευκαιρία σε ένα κατοικίδιο να σου αλλάξει τη ζωή‘’ .

Όλοι οι συντελεστές της ταινίας εργάστηκαν αφιλοκερδώς προκειμένου η ταινία να επιτύχει το σκοπό της που είναι η ενημέρωση του κοινού για τις συνθήκες διαβίωσης των αδέσποτων ζώων και τα οφέλη που αποκομίζουν όλοι οι άνθρωποι από τα ζώα.

Re-Action
Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας
Ετικέτες: